Ferma a fost infiintata in anul 1993, pe o suprafata de 5 ha, in localitatea Valea Vinului, Jud. Satu Mare, la 40 de km de localitatea Baia Mare.

Sistemul de cultura este intensiv, distanta pe rand fiind de 2,5 m si intre randuri de 4 m. Soiurile plantate sunt: DELIA, IDARED, FLORINA si IANATHAN.

In perioada 1993-2000 s-a folosit ca fertilizant doar gunoiul de grajd, iar din 2000 pana in prezent s-au facut fertilizari foliare cu produse ale firmei Haifa Chemical, folosindu-se:

-MULTIMAP(monoamoniufosfat);

-MULTI MKP(monopotasiumfosfat);

-MAGNISAL(oxid de Mg si K);

-POLIFEED NPK 12 18 27 + Mg si microelemente.
Aceste produse sunt ecologice,nu contin nitrati, nitriti, Cl si Na, nu raman reziduuri in planta si sol, deci sunt produse nepoluante. Trecerea la sistemul de fertilizare foliar s-a facut datorita anilor secetosi iar performantele nu s-au lasat asteptate.

Starea de sanatate obtinuta printr-o buna fertilizare ne-a determinat sa folosim o cantitate mai mica de pesticide in tratarea bolilor si daunatorilor. Astfel am reusit sa reducem numarul de tratamente anuale de la 18 la 9.


Folosirea fertilizantilor foliari, solubili compatibili in amestec cu pesticidele folosite au redus cheltuielile de administrare a ingrasamintelor, fertilizarile foliare facandu-se odata cu tratamentele. Fosforul din produsul MULTI MAP mareste procentul de flori fertile. Oxidul de Mg si K din produsul MAGNISAL influenteaza cantitatea si calitatea fructelor, stiindu-se ca solurile sunt sarace in potasiu.


De asemenea potasiul este foarte important in perioada de seceta si confera rezistenta la fainare. MULTI MKP(monopotasiumfosfat) are efecte deosebite pentru a crea rezistenta la fainare. POLIFEED NPK 12 18 27 + Mg si microelemente este deosebit de avantajos, fiind necesare cantitati mai mici in fertilizarea foliara, decat in sistemul fertilizarii la radacina.

mar

Avantaje ale potasiului:
-responsabil de acumularile de zahar;
-maturitate la recoltare;
-rezistenta la pastrare;
-confera rezistenta lemnului;
-combate imbatranirea plantatiei.
Avand in vedere ca polenizarea se face si cu albine, s-au folosit insecticide ca: MAVRIK si CALYPSO care nu au efecte negative asupra albinelor.
Productia estimata este de 140 t pe toata suprafata.